dimecres, 30 de novembre de 2011

Identitat i territori

El dimarts 22 de novembre va ser el dia de l'exposició del treball de territori i identitat. Aquest treball el vàrem realitzar la Olga Salarich i jo. El tema del treball va ser el món dels llapisos. 

Va ser la primera exposició oral davant de tanta gent, on els nervis estaven bastant presents, però al llarg de l'exposició vaig agafar confiança i ja podia dur a terme una mirada al públic més còmode.

El recurs utilitzat va se el prezi per fer la presentació.

Mentres hi havien les presentacions de la resta dels grups valoravem cadascuna d'elles.

Valoració:
Hi ha hagut exposicions de tota mena de territoris. Tots plegats m’han fet conèixer d’una manera molt amena altres llocs que desconeixia.

Tot i els nervis que passem abans de les presentacions, penso que aquest primer contacte amb les exposicions ha sigut molt positiva per a tots. Tots ho hem aconseguit gràcies a l’esforç que hi ha al darrera.

Un cop més me n’he adonat de l’ importància que hi ha en preparar bé les coses tot i que sempre s’han de millorar. Aquesta ha sigut una primera experiència fent exposicions en parella davant d’un gran públic. Això comporta un treball per part de dues persones que és molt diferent que treballar en solitari, ja que has de ser tolerant i flexible per a una bona comunicació.
 

divendres, 18 de novembre de 2011

Scratch

Scratch és una aplicació informàtica destinada principalment als nens, mitjançant la qual poden explorar, experimentar i manifestar idees de manera creativa i divertida. També poden treballar amb bases d'animació i programació de l'ordinador amb l'ajuda d'una interfície gràfica senzilla. Està destinat especialment per a nens entre 8 i 16 anys d'edat, però l'utilitzen usuaris de totes les edats.

En el disseny del llenguatge, la principal prioritat era fer que aquest i l'entorn de desenvolupament intuïtiu fos fàcil d'aprendre pels nens que no tinguessin experiència prèvia en programació.

La interfície d'usuari per a l'entorn de desenvolupament de Scratch divideix la pantalla en diversos panells: a l'esquerra hi ha la paleta de blocs, i a la dreta de l'escenari trobem la llista d'animacions. A la paleta de blocs hi ha fragments de codi (anomenats "blocs") que poden ser portats a l'àrea de scripts per fer programes. En no cabre tots a la paleta de blocs, aquesta s'organitza en 8 grups de blocs: moviment, mirades, sons, ploma, control, detecció, operadors i variables.

Opinió:
Aquest tipus de programes són molt enriquidors per als infants perquè són ells amb la seva pròpia imaginació creen els seus projectes, contes. Una manera divertida d'utilitzar les TIC i d'aprendre a crear situacions que ells s'imaginen untilitzan imatges audió etc.dimecres, 16 de novembre de 2011

Jclic

El Jclic és un conjunt d'aplicacions informàtiques que serveixen per realitzar diversos tipus d'activitats educatives, com ara trencaclosques, exercicis d'associacions o exercicis de text. Les activitats no es solen trobar soles, sinó que acompanyades en paquets anomenats projectes.

El JClic és un entorn per a la creació, realització i avaluació d'activitats educatives multimèdia, desenvolupat en la plataforma Java.
És una aplicació de programari lliure basada en estàndards oberts que funciona en diversos entorns operatius: Linux, Mac OS X, Windows i Solaris.
L'antecessor del JClic és Clic, una aplicació que des de 1992 ha estat utilitzada per educadors i educadores de diversos països com a eina de creació d'activitats didàctiques per als seus alumnes. 

Opinió:
Trobo que és un bon programa per els infants i un recurs didàctic bastan profitós per als infants, ja que és un aprenentatge divertit i la correcció hi és present. Aquest programa proporciona, als infants una certa independència. 

dijous, 10 de novembre de 2011

Mister wong

Mister Wong és un dels majors marcadors socials gratuïts d'Europa.

La versió original de Mister Wong, en alemany, va començar el març de 2006 i compta amb més de 2.55 milions de visites al mes. A l'any següent (maig 2007), el servei va ser inaugurat España.

D'acord amb Alexa, Mister Wong és un dels 50 llocs web més visitats a Alemanya (juliol 2007).

Actualment, el servei està disponible en Alemany, Anglès, Rus, Xinès, Espanyol i Francès.


Les principals característiques són les següents:
  •      Els marcadors favorits poden ser guardats de forma pública o privada.
  •      És possible crear grups públics o privats.
  •      Coneguts o altres persones amb favorits interessants poden ser agregats com Amics.
  •      En un clic als enllaços públics d'altres usuaris poden ser agregats als teus propis preferits des de    qualsevol lloc del portal Mister Wong.
  •      Extensió del Firefox, botons per a blogs i plugin per a Wordpress.
  •      Possibilitat de publicar i recomanar els marcadors a Twitter. 

Opinió:
 Les eines de marcadors socials ens permeten gestionar i accedir als nostres marcadors, també coneguts com a favorits, des de qualsevol ordinador amb accés a Internet, independentment d'on ens trobem i és un gran avantatge.

dilluns, 7 de novembre de 2011

Com parlar bé en públic

Després d'haver llegit aquest llibre de Joana Rubio i Francesc Puigpelat, el qual ens dona un seguit  d'eines que ens ajuda i ens guia per ser un bon orador: tenir una bona tècnica, perdre els nervis i recursos per preparar-se bé un discurs.

El llibre, d’una manera molt senzilla ens dóna idees, trucs i tècniques per portar a la pràctica el nostre objectiu de millorar a l’hora de comunicar. De fet l’índex és molt pràctic per poder localitzar allò que més t’interessa millorar. En els diferents apartats, dintre de cada capítol, et recomanen que es deu fer i que no, d’una manera molt breu i concisa.

També ens parlen de d’importància de la mirada, de la veu, de l’entonació, de la respiració, del silencia, etc... que són altres aspectes que també em de tenir molt en compte a l’hora de parlar, sense deixar de banda el llenguatge oral i el llenguatge corporal que fem servir.

Un discurs oral no ha de ser llegit, un bon orador ha d’improvisar amb naturalesa i adaptar el discurs al públic. La improvisació consta dels nostres propis coneixements, és a dir dominar el tema i la nostra memòria, la memòria s’ha d’utilitzar parcialment, és a dir hem de memoritzar paraules claus i no pas tot el discurs.
Valoració:
Pensava que el fet de comunicar correctament era innat i que si no anava amb la meva personalitat ja no ho podria fer en tota la vida. De fet, observo molt atentament a tota aquesta gent que te facilitat de comunicació i creia que ja no hi havia res a fer per tal de parlar com ells. En canvi, “Com parlar bé en públic” m’ha donat esperances de que un dia ho podré fer millor del que ho faig ara. Potser la comoditat, tal i com diuen els autors, em frenava a aprendre.

divendres, 4 de novembre de 2011

Qui ets tu?

El dia 25 d’octubre a la classe de Coed , vam realitzar les exposicions fotogràfiques de Qui ets tu?. L'objectiu d’aquest treball era poder descriure una persona o un tret mitjançant imatges. 
Van haver-hi exposicions curioses, detallistes, gracioses, sentimentals. Va ser un metode de conèixer més als companys de classe. Vam conèixer algunes de les característisques de cadascú i la seva personalitat. Va ser la primera exposició oral on els nervis es veien a l'hora de començar.
La meva imatge descriu a la Olga Salarich.

Opinió:
Va ser una activitat que em va agradar molt i on cadascú va poder expresar-se a través d'una fotografia pròpia per descriure a un company de classe. El resultat va ser molt positiu perquè vam tractar la descripció d'una manera diferent i divertida i a més a més vam tenir la possibilitat de coneixer més cada persona amb les seves característiques.

dijous, 3 de novembre de 2011

Cmap Tools

Cmap Tools és una eina que permet construir mapes conceptuals amb l'ordinador. També permet compartir-los a Internet a través d'un servidor que crea automàticament una pàgina Web on s'allotja el mapa i així poder editar-lo des d'allà on sigui. També el podran editar els usuaris amb els quals l'hem compartit. Aquesta eina és gratuïta per a institucions educatives i per a ús personal. Als centres es poden descarregar el programa i instal·lar-lo a tots els ordinadors que vulguin. Opinió:
Aquest programa és molt útil per relaciona una sèrie de conceptes i tenir-los ordenats i organitzats. Una bona eina per incorporar en el dia a dia.