divendres, 18 de novembre del 2011

Scratch

Scratch és una aplicació informàtica destinada principalment als nens, mitjançant la qual poden explorar, experimentar i manifestar idees de manera creativa i divertida. També poden treballar amb bases d'animació i programació de l'ordinador amb l'ajuda d'una interfície gràfica senzilla. Està destinat especialment per a nens entre 8 i 16 anys d'edat, però l'utilitzen usuaris de totes les edats.

En el disseny del llenguatge, la principal prioritat era fer que aquest i l'entorn de desenvolupament intuïtiu fos fàcil d'aprendre pels nens que no tinguessin experiència prèvia en programació.

La interfície d'usuari per a l'entorn de desenvolupament de Scratch divideix la pantalla en diversos panells: a l'esquerra hi ha la paleta de blocs, i a la dreta de l'escenari trobem la llista d'animacions. A la paleta de blocs hi ha fragments de codi (anomenats "blocs") que poden ser portats a l'àrea de scripts per fer programes. En no cabre tots a la paleta de blocs, aquesta s'organitza en 8 grups de blocs: moviment, mirades, sons, ploma, control, detecció, operadors i variables.

Opinió:
Aquest tipus de programes són molt enriquidors per als infants perquè són ells amb la seva pròpia imaginació creen els seus projectes, contes. Una manera divertida d'utilitzar les TIC i d'aprendre a crear situacions que ells s'imaginen untilitzan imatges audió etc.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada