dimarts, 4 d’octubre del 2011

La descripció

La descripció és un mode d'organització del discurs que pretén representar lingüísticament persones, animals, objectes, paisatges,èpoques,sentiments, etc,
Es poden descriure tots els aspectes de la realitat, des dels més concrets fins als més abstractes.
Per mitjà de les seqüències descriptives es proporcionen informació i característiques diferents dels objectes.El to pot ser més subjectiu o més objectiu, depenent de la situació comunicativa i del propòsit d'intercanvi,així com el grau d'importància que atorguem a ordenar estrictament la informació.

Descripció objectiva :l'autor adopta una actitud imparcial davant de l'objecte descrit, i es limita a descriure amb la major objectivitat i precisió possibles, les característiques que millor els defineixen(no intenta suscitar cap emoció estètica en el lector).Aquest tipus de descripció és característica dels textos acadèmics i científics. 

Descripció subjectiva: l'autor reflecteix el que li suggereix personalment l'objecte que descriu.Conté una gran càrrega subjectiva i sol tenir una finalitat estètica.

A classe vam treballar varies cançons poesies i videos on es mostra un clar exemple de les decripcions d'una manera original. Aqui us deixo alguns exemples.



  • Lila, Whiskyn's.
  • Pedro Navaja, Gato Pérez.
  • Nit de Sant Joan, Sisa.
  • Videoclip del anunci de Estrella Damm. 




Valoració:
En aquesta classe m'he pogut adonar de petits detalls que no mi havia fixat i agafar noves tècniques a l'hora de dur a terme una bona descripció. La metodologia que s'ha utilitzat és molt divertida i profitosa cantant cansons, poemes i la visualització de videoclips per tal de remarcar els factors més importants.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada