dilluns, 7 de novembre del 2011

Com parlar bé en públic

Després d'haver llegit aquest llibre de Joana Rubio i Francesc Puigpelat, el qual ens dona un seguit  d'eines que ens ajuda i ens guia per ser un bon orador: tenir una bona tècnica, perdre els nervis i recursos per preparar-se bé un discurs.

El llibre, d’una manera molt senzilla ens dóna idees, trucs i tècniques per portar a la pràctica el nostre objectiu de millorar a l’hora de comunicar. De fet l’índex és molt pràctic per poder localitzar allò que més t’interessa millorar. En els diferents apartats, dintre de cada capítol, et recomanen que es deu fer i que no, d’una manera molt breu i concisa.

També ens parlen de d’importància de la mirada, de la veu, de l’entonació, de la respiració, del silencia, etc... que són altres aspectes que també em de tenir molt en compte a l’hora de parlar, sense deixar de banda el llenguatge oral i el llenguatge corporal que fem servir.

Un discurs oral no ha de ser llegit, un bon orador ha d’improvisar amb naturalesa i adaptar el discurs al públic. La improvisació consta dels nostres propis coneixements, és a dir dominar el tema i la nostra memòria, la memòria s’ha d’utilitzar parcialment, és a dir hem de memoritzar paraules claus i no pas tot el discurs.
Valoració:
Pensava que el fet de comunicar correctament era innat i que si no anava amb la meva personalitat ja no ho podria fer en tota la vida. De fet, observo molt atentament a tota aquesta gent que te facilitat de comunicació i creia que ja no hi havia res a fer per tal de parlar com ells. En canvi, “Com parlar bé en públic” m’ha donat esperances de que un dia ho podré fer millor del que ho faig ara. Potser la comoditat, tal i com diuen els autors, em frenava a aprendre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada