dilluns, 31 d’octubre del 2011

Audacity

A classe de GITIC hem aprés a retocar i editar cançons a través del programa Audacity.
Audacity és un programa multiplataforma de gravació i edició d'àudio, fàcil d'usar i lliure. La part gràfica ha estat feta amb la llibreria wxWidgets. És un programa multiplataforma i es troba disponibles en diveresos idiomes incloent el català.
Va ser creat per Dominic Mazzoni mentre era estudiant a la Carnegie Mellon University. Mazzoni treballa actualment a Google però continua com a principal desenvolupador del programa amb l'ajuda de voluntaris d'arreu del món. Es tracta d'un programa d'edició de so amb un gran popularitat, a finals de 2010.

Les principals característiques són les següents:
  • Importar i exportar WAV, AIFF, MP3(mitjançant el codificador LAME) i Ogg Vorbis i entre d'altres. A partir de la versió 1.3.2 també suporta FLAC. La versió 1.3.6 i posteriors també permeten utilitzats WMA, AAC, AMR i AC3 a través de la llibreria opcional FFmpeg.
  • Gravar i reproduir sons
  • Editar usant les opcions de tallar, copiar i enganxar, i una opció Desfer il·limitada.
  • Efectes digitals
  • Eliminació del sorolls de gravació.
  • Es pot programar qualsevol efecte musical o sonor, mitjançant el panell Nyquist, usant Xlisp

Opinió:
Aquest programa és molt facil d'utilitzar i interessant alhora de fer algun montage audiovisual. Un altre aspecte positiu és que és treballa d'una forma divertida i dinamica muntant els objectius que es volen assolir. És un programa que em serveix de gran ajuda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada